Polisen klagar på IPRED

IPRED, lagpaketet som ger upphovsrättsmaffian större rättigheter än polisen, blir nu kritiserat från ett kanske oväntat håll. Det är rikspolisen som klagar. Föga förvånande så har lagen inneburit att alla internetoperatörer raderar kunddata snabbare, och det gör att riktiga brott blir svårare att utreda.

Dessvärre så är polisens medicin felaktig, dom rekommenderar att behålla IPRED, men att införa datalagringsdirektivet som motmedel mot radering av data. Jag föreslår en bättre lösning; ta bort IPRED.

Läs även Jonathans analys av detta. Även HAX skriver bra.

Det finns ett parti som går till val på att ta bort ipred, gissa vilket?

Vackra inlägg

En av bloggarna som verkligen fick mig att tänka att det kan finnas en lösning på det ställningskrig som vi har idag på internet är Anders Mildner på svd. Mycket mycket läsvärt från honom om varför kulturskaparna har fel vinkel på sitt debattinlägg.

2010 har de flesta av de organisationer som ställer sig bakom nätverket redan varit inblandade i upphovsrättsdiskussionen i ett flertal vändor. Just därför är det anmärkningsvärt att återigen se det uppenbara ointresse som finns när det gäller att tillägna sig eller ens referera till den forskning som finns på området.

SvDs Nya Media blogg

tack till Q på fullmentalstraightjacket för tipset.

intressant? Läs även andra bloggares åsikter om ,

Svart tisdag

(Kopierat från Infallsvinkel.)


Idag börjar FRA-lagen gälla

Detta är ett öppet och gemensamt blogginlägg – kopiera och publicera på din blogg.